Tilberedning af Regnbue Ørred


                                                                     


Der skulle både laves to fisk til rygning og to fisk til tilberedning i bål i dej. Fisken der skulle ryges, blev krydret med salt, peber samt hvidløgspulver. 

Som en del af dagens aktiviteter skulle der også tilbedredes mad. Vi havde opgaven af stå for fisken - en regnbue ørred.


Efter at fisken er blevet dissekeret skulle den skylles, herefter saltes. Ind på et rent fad og dækkes til også skulle det bare have lov til at hvile. Vores fisk fik lov at ligge en times tid ca.. Den må dog gerne ligge længere. 

Saltning er en proces som gør at alt vand/væske trækkes ud af fisken, i dette tilfælde for at opnå bedre resultat i sidste ende. Når fisken var blevet saltet tændte vi op i bålet, da fisken skulle tilberedes i gløder. 





Fisken der skulle tilberedes i dej blev krydret med all-around krydderier. og derefter skal det pakkes ind i dej. Dejen laves meget simpelt med vand og mel til man opnår den rette konsistens. Konsistensen skal være blød og ikke for klistret - en god bolle dej som kan pakkes rundt om en fisk.



Rygnings fliset fugtes og hældes i bunden af ryge ovnen. Dryp pladen sættes i og derefter kommer risten i som fisken skal ligge på. Fisken i bålet tilberedte i ca 1 time, fisken i røg ovnen tilberedte ca 40 min. (20 min pr fisk) 

Derefter var det bare at sige velbekomme!



















 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Ude festival fjordskole

Undervisning d. 1/12

Tormaj Strand - 13/12/22