Undervisning d. 1/12

Efter vi fik undersøgt, renset og saltet fiskene - gik vi ud for at tænde op i bålet. Til dette snittede vi spåner og lavede tynde optændingspinde. Vi sørgede for ikke at putte for meget på bålet, før der var godt gang i det, så ilden ikke blev kvalt.

Efter vi fik liv i bålet, fordelte vi det ud på yderligere to mindre bål, så vi i alt havde tre - dette for ikke at skulle tænde, tre separate bål. 

Da bålene var tændt, krydrede vi fiskene der skulle ryges med salt, peber og hvidløg.

Vi fyldte sprit i spritbrænderne under røgeovnen, dryssede et jævnt lag røgsmuld af bøg i fadet og placerede risten med fiskene ovenpå drypbakken.


Fiskene blev røget i 45 minutter og kødet kunne nemt pilles fra benene, da de skulle spises.








Kommentarer

  1. Kiggede lige forbi - fint indlæg med god fotodokumentation. Det bliver spændende at følge jeres blog :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Ude festival fjordskole

Dissektion af ørred